SF foreslog undersøgelse blandt passagerer men ministeren afslog

På dagens møde med transportminister Ole Birk Olesen (LA) foreslog SF’s transportordfører Karsten Hønge, at man med det samme får undersøgt, hvordan passagererne egentlig har det med Molslinjen og Express 1. Det ønskede ministeren imidlertid ikke, fortæller Karsten Hønge.

– Jeg foreslog, at vi her og nu laver en undersøgelse af passagerernes tilfredshed. Men ministeren var mere optaget af den ekspertundersøgelse, som han vil sætte i værk, siger han.

– Jeg mener bare, at vi på 14 dage let kan undersøge, hvordan virkelighedens eksperter ser på tilfredsheden. I stedet for at vente på, at eksperterne får undersøgt problematikken om søsyge kan man meget hurtigt finde ud af, om flere end de her anbefalede 10 procent faktisk bliver søsyge.

SF’eren talte for, at man både hurtigt og simpelt kan danne sig et indtryk af passagerernes tilfredshed.

– Det skulle ikke tage lang tid at udstyre en gruppe mennesker med nogle grønne og orange veste og få dem i gang med at dele nogle spørgeskemaer ud. Men det ønskede ministeren altså ikke, siger Karsten Hønge.

– Jeg synes, at ministeren kom med nogle sære søforklaringer om, hvorfor man ikke bare går i gang. Imens kan bornholmerne så brække sig på båden.