Frisøren har fået en skæg idé

Normalt arbejder Marianne Beisner med en saks, når hun skal gøre sine kunders hår kortere og smartere i friørsalonen på Lille Torv, men nu har hun fået et nyt våben i sin kamp mod for langt og viltert hår. Arsenalet er udvidet med en barberkniv, så hun også kan tage bornholmske mænds skæg under kærlig behandling.

– Det har været tanken, siden jeg åbnede min salon i sommer, at jeg også har villet give mændene en mulighed for lidt wellness, fortæller hun.

For at blive klar til at føre barberkniven har hun været på kursus i København, hvor barberfaget har oplevet en renæssance, som følge af at det igen er blevet populært blandt mænd at lade skægget stå.

– Skægget er virkelig kommet igen hos de unge fyre, og de får det trimmet, for de er rigtig forfængelige, og det sætter vi pris på, siger Marianne Beisner.

En hurtig søgning på internettet viser, at Marianne Beisner har ret, når hun taler om en fornyet interesse for at gå til barber blandt mændene i hovedstaden, og hun håber, at tendensen breder sig til Bornholm.

– Det synes jeg også, vi skal have, og nu er jeg med til at åbne ballet, siger hun.

Ifølge livsstilsmagasinet Main skal mænd faktisk ikke længere gå på frisørsalon, de skal i stedet gå på barbershop, som magasinet kalder barbersaloner. Sådan en har Marianne Beisner forsøgt at skabe inde i sin eksisterende frisørsalon.

Derfor står der et rullebord med blandt andet whisky fra Skotland, rom fra Cuba og portvin fra, nå ja, Portugal.

– Jeg vil skabe et rum, en andet miljø. De kan også få en pilsner eller en sodavand. Det skal gerne være en hel oplevelse, fortæller Marianne Beisner.

Kniven i hånden

I det hele taget er det hendes ønske, at folk skal have en oplevelse, når de sætter sig i stolen hos hende. Det er også forklaringen på, at billederne på væggen ikke viser tilfældige modeller, hun har fundet i et katalog.

– Jeg har fået lavet billeder af mine egne modeller. Det er mig, der har lavet det, siger hun og peger på billederne.

Hun har også haft hjælp af modeller i forbindelse med introduktionen til barberfaget. Først var hun på kursus i København, og siden har hun trænet sit håndelag på modeller, som har stillet skæg og ansigt til rådighed.

– Så jeg har stået med kniven i hånden igen, siger Marianne Beisner.