Lea: Molslinjen reagerer på vores pres

Molslinjen reagerer på lang tids pres fra Bornholm. Efter det pres sænker rederiet selv det ene gebyr og fjerner det andet for at undgå det, der er værre. Det mener folketingsmedlem Lea Wermelin (S).

– Jeg synes, at det er godt, at Molslinjen reagerer på vores klare signal om, at vi politisk vrider armen om på ryggen af dem, hvis de ikke lytter, siger hun.

– Det behøver vi jo bare ikke at gøre, for der er jo faktisk en masse ting, som Molslinjen kan gøre af sig selv, siger Lea Wermelin.

Molslinjens gebyrer er blandt de emner, som Socialdemokratiet torsdag vil rejse, når partierne bag Bornholms færgeaftale mødes hos transportminister Ole Birk Olesen (LA). Sådan bliver det stadig efter Molslinjens udspil.

– Det her ændrer ikke på de store spørgsmål og temaer, som vi har sendt over til ministeren til mødet i morgen. Jeg håber dog, at ministeren også lytter til det, når vi fra Bornholms side siger, at vi ikke vil have de gebyrer, fordi færgerne er vores livsnerve, siger Lea Wermelin.

– Vi har brug for en transportminister, der er på vores side, og som vil gå mere ind i sagen end hidtil. Her har han jo mest sagt, at han kun vil gøre noget ved det, der direkte følger af kontrakten, siger hun.