18-årige Mathias er fisker og vil eje sin egen båd – og den skal være bornholmsk

For lidt over en uge siden fik 18-årige Mathias Christian Steinlein stukket et diplom i hånden, ikke mange bornholmske unge kan prale af.

Den 23. november blev han nemlig færdiguddannet som erhvervsfisker fra Fiskeriskolen i Thyborøn, Danmarks eneste fiskeriskole, der hvert år uddanner omkring 50 erhvervsfiskere. Og deraf kun en brøkdel bornholmske.

Mathias Christian Steinlein kender kun til to andre bornholmere, der har gennemført uddannelsen.

– Det er jo trist, at fiskeriet er så nedadgående på Bornholm. Men så betyder det også meget, at kunne sige man er fisker, fordi vi efterhånden er så sjælden en race, siger Mathias Christian Steinlein.

I øjeblikket er den nuuddannede fisker hjemme på lidt velfortjent ferie efter skiftevis at have sejlet og siddet på skolebænken i Thyborøn de seneste to år.

Snart skal han ud og sejle med en fiskekutter ved Nordsjælland, og i starten af næste år starter han på skipperskolen, så han kan blive fiskeskipper. Og på sigt er drømmen at eje sin egen båd. Og den skal være bornholmsk, fastslår han.

– Hvis der ikke er noget fiskeri på Bornholm, så må jeg jeg jo basere det i Jylland. Men båden skal være bornholmsk, siger Mathias Christian Steinlein.