Kommunen køber Dams Gård

Bornholms Regionskommune har købt Dams Gård i Krystalgade i Rønne, som senest har budt på VUC-uddannelser under Campus Bornholm.

Kommunen køber ejendommen for at have mulighed for på sigt at kunne samle en række kulturelle og andre aktivitetsskabende tilbud i Rønnes bymidte.

Der er flere nye ideer på tegnebrættet for bygningen, der er fra 1910 og har et areal på 2444 kvadratmeter, fremgår det af en pressemeddelelse fra kommunen.

Et bud er at samle kulturskolens aktiviteter, som blandt andet er undervisning i musik, drama og billedkunst, i fælles faciliteter, hedder det.

Og købet af bygningen i Krystalgade 9-11 indeholder store perspektiver i forhold til at etablere et kulturhus med omdrejningspunkt i Kulturskolen, der omfatter musik-, billed- og dramaskolen, fortæller borgmester Winni Grosbøll (S).

– Bygningen kan give et fælles, inspirerende og fagligt miljø omkring undervisningen og kultur generelt. Hvis man gjorde det, ville det også øge lærernes og elevernes mulighed for at møde hinanden på tværs af interesser og faglighed – og bygningen kan komme til at fungere som et vigtigt mødested for børn, unge og deres forældre, siger hun.

Masser af liv

Kulturskolen blev organisatorisk lagt sammen for cirka tre år siden, hvor den fik fælles ledelse og administration. Siden er der arbejdet med at styrke og understøtte samarbejdet på tværs af de tre kerneområder; musik, drama og billedkunst. I øjeblikket undersøges mulighederne for at tilføje en danseafdeling og en forfatterskole, oplyser kommunen.

– Jeg er helt sikker på at det kan blive et fantastisk hus med masser af liv og en summen af musik, teater og unge mennesker, siger borgmesteren.

– Ud over Kulturskolen vil det være oplagt at undersøge, om vi kan samle en række andre aktiviteter, som i dag ligger mere spredt, men kan sikre liv til Store Torv efter flytningen af Campus. Vi håber, at det netop igangsatte samarbejde med RealDania om en masterplan for udviklingen af Rønne kan blive understøttet yderligere igennem, at vi nu har købt Krystalgade 9-11, siger Winni Grosbøll.

I første omgang kommer bygningerne til at stå tomme, mens det endeligt afklares, hvad bygningerne skal bruges til, og hvad det eventuelt kræver af tilpasninger af lokalerne, oplyser kommunen.

Kommunens køb af Dams Gård blev besluttet på det seneste kommunalbestyrelsesmøde.

Foto: Allan Rieck