Kabaret satte publikumsrekord

– Vi er meget glade og stolte, og vi har igen slået vores rekord for antallet af besøgende.

Det siger Bodil Lundqvist, formand for Bornholmsk Amatørscene, der i fredags lod deres kabaret ”Ses vi i Sømkassan?” gå over scenen på Rønne Theater for 11. og sidste gang.

– Vi har haft næsten 2.700 besøgende. Det er helt fantastisk. Vi er meget privilegerede i Bornholmsk Amatørscene. Billetsalget betyder, at vi har haft mere end 80 procents belægning. Folk elsker åbenbart Bornholmsk Amatørscene, uanset hvad vi laver, siger Bodil Lundqvist.

Glæden og stoltheden hænger ikke mindst sammen med, at formanden betegnet kabareten som noget af en satsning, da man havde brug for et ”pusterum”, efter at scenens mangeårige instruktør Mogens Dam døde.

– Der findes mange tusinde sange, monologer og digte på bornholmsk. Vi har fået sat melodier på blandt andet nogle af Svend Lund Pedersens digte af Bent Peder Holbech, der virkelig har været et scoop for vores kabaret. Vi ramte også plet på scenografien, så der var noget både at se og høre på, siger Bodil Lundqvist.

Formanden glæder sig over, at der stadig er et stort publikum til bornholmsksprogede forestillinger.

– Jeg har lagt mærke til, at der denne gang har været ret mange yngre personer i teateret. Jeg tænker, at man måske er begyndt at tænke på dialekten, og hvor vi kommer fra. Vi håber da også, at vi kan holde gang i amatørscenen i nogle år endnu, tilføjer Bodil Lundqvist.

To amatørscener skiftes til at spille på Rønne Theater – Bornholmsk Amatørscene i lige år og Klemensker Aktørerne i ulige år. Så i 2020 er det Bornholmsk Amatørscene igen.

– Nu skal vi lige sunde os. Det er en stor opgave at sætte et stykke op. Vi fik manus i juni, og vi startede med at øve to gange om ugen i august, og til slut øvede vi hver dag. Men vi skal lige mødes og tale om det. Vi skal være på forkant, for vi har foreninger, der typisk køber en forestilling et år i forvejen. Men jeg kan sige, at det bliver ikke ”Rasapasinj” og det bliver ikke ”I Piblamarken”, som er de seneste forestillinger, vi har lavet.

– Så vi skal længere tilbage. Men det kan også være, at Morten Poulsen, som satte denne kabaret sammen på fineste vis, har noget liggende i skuffen, slutter Bodil Lundqvist.