Forening skal finde nye kræmmerchefer

Klemensker Idrætsforening vil fortsætte Bornholms største kræmmermarked, men skal ud at finde nogle nye folk til at stå i spidsen for det.

Søndagens velbesøgte julekræmmermarked i Klemenskerhallen var det sidste med Maiken Skovgaard og Mads Lintrup som tovholdere for markedet. De har været i spidsen for kræmmermarkedet i tre år. Markedet finder sted fire gange om året – en gang i kvartalet.

– Vi arbejder begge to på slagteriet, hvor vi har nogle lange arbejdsdage, så vi synes ikke, at vi har tid længere. Vi mangler ikke kræmmere, der vil sælge deres ting, men har været svært at skaffe hjælpere, så det spiller også ind, at vi har måttet klare meget selv, siger Maiken Skovgaard om beslutningen om at stoppe.

Det er endnu ikke lykkedes at finde nogle nye kræfter til at overtage ledelsen af markedet, men det er man i idrætsforeningens ledelse indstillede på skal ske:

– Selv om vi måske ikke tjener det helt store på kræmmermarkedet, er det et godt aktiv for os. Det trækker masser af mennesker i hallen, og det er med til at profilere idrætsforeningen, siger Henrik Schwarz, formand for Klemensker IF.

– Vi ønsker, at markedet skal fortsætte i sin nuværende form tre-fire gange om året. Vi skal finde et par stykker til at stå i spidsen for det med hensyn til tilmelding og bordfordeling.

– Vi låner i dag borde af Bornholms Idrætsområder. Men får vi tingene på plads, vil vi selv købe borde, så vi har dem stående og ikke skal bruge tid på at hente borde andre steder, siger Henrik Schwarz.