Ny gruppe på nordlandet: Det er en skam, hvis Allinge kun bliver Folkemødet

En ny gruppe står bag Allinges juletræ, der blev tændt fredag. Gruppen hedder Allinges Aktivitetsgruppe, og hvis man synes, man ikke har hørt så meget til aktivitetsgruppen, så er det altså ikke så mærkeligt.

Den nye gruppe består af repræsentanter fra Allinges restaurations- og hotelbranche, og en af de første opgaver var altså at sætte byens juletræ op på Kirkepladsen med hjælp fra beredskabsstyrelsen.

Allinge Aktivitetsgruppe vil gerne skabe liv i Allinge hele året. Simon Arvidsen, der af formand Thomas Augustssen betegnes som foreningens bagmand, mener, at der sagtens kunne være turister i byen uden for sommersæsonen. Turister, der kunne bidraget til det lokale forretningsliv.

På hans eget pensionat, Slægtsgården, har de nu vinteråbent for tredje år i træk, og turisterne er begyndt at komme uden for sommermånederne.

– Det er en skam, hvis Allinge kun bliver Folkemødet. Vi har meget mere at byde på. Vi har nu åbent hele året nede på vores pensionat, og der er begyndt at komme gæster uden for sæsonen. Det gør noget af en forskel, at folk kan komme over med bilen for et par hundrede kroner. Når de så kommer, skal der også gerne ske noget, siger Simon Arvidsen.