Ekspert: Ny svømmehal skal tage udgangspunkt i et bæredygtigt Bornholm

En svømmehal behøver ikke bare at være en svømmehal i klassisk forstand. Faktisk kan Rønne Svømmehal med fordel tage udgangspunkt i, at både fritidsvaner og potentielle brugere har ændret sig, siden den nuværende hal blev bygget i 1970’erne. Det kan give kunder i butikken.

Sådan lød budskabet fra Leif Andersen fra Halinspektørforeningens videnscenter, da der i denne uge var inspirationsmøde om en ny svømmehal i Rønne.

Den nuværende svømmehal har en levetid på 12 til 15 år, og arbejdet med dens efterfølger er sat i gang.

Leif Andersen fra Halinspektørforeningens videnscenter nævnte indendørs wellness, årstidsopvarmet svømmesø og indarbejdelse af boliger som eksempler på elementer til en ny slags svømmehal.

Der var ros til svømmehallens bestyrelse for at tage hul på arbejdet i god tid, men ikke for god tid, og så slog han fast, at det er afgørende, at projektet tager udgangspunkt i visionen om et bæredygtigt og CO2-neutralt Bornholm.

Derudover skal der være fokus på arkitektur og fleksibilitet, hvis man vil have fonde til at spytte penge i kassen. Og så havde han et budskab, som de lokale byggefirmaer måske ikke bliver så glade for.

– Når I ved, hvad det er for et hus, I vil have, så laver I en totalentreprisekonkurrence, hvor I får fem totalentreprenører til at give et bud, fem forskellige bud, på, hvordan jeres vision kan komme til at se ud., og de er blevet meddelt et rammebeløb, som de skal holde sig indenfor. Det er vigtigt, at I har bygherrerådgivning ed, når I kommer dertil, og husk at få bornholmermålene indskrevet i udbuddet, således at de bliver et krav., sagde Leif Andersen.