Besøgstal fordoblet i Hillerød: Bornholmermesse en kæmpe succes

Omsætningen kommer vi ikke ind på. “Det er jo bornholmere“, siger Carsten Larsen, der er født og opvokset på en gård ved Nylars. Nu er han direktør i Frederiksborg Centret, et 3.000 kvadratmeter stort messe-, konference- og idrætscenter i udkanten af Hillerød, og efter weekendens bornholmermesse behøver han ikke at tvivle på, om det var en god idé han fik sidste år, da han foreslog at erstatte julebåden til Køge med en messe for bornholmske udstillere i Nordsjælland.

Messen “Bornholm i Hillerød 2018“ har været en rendyrket succes.

– Der har været 4.500 mennesker forbi i løbet af weekenden og det er mere end dobbelt så mange som sidste år, bekræfter Carsten Larsen, der har brugt både penge og benarbejde på markedsføring i ugerne op til messen.

– Vi hængte 1.000 plakater op over hele Nordsjælland og annoncerede i lokalradioen, og det har åbenbart hjulpet, rapporterer en glad direktør.

Mest tilfreds er Carsten Larsen dog med at de bornholmske producenter har taget idéen til sig.
– De har allesammen sagt at de kommer igen næste år og at de nok skal sørge for at få endnu flere med, fortæller Carsten Larsen, der allerede har hævet antallet af udstillere fra 26 i 2017 til 41 i år.

Manden bag bornholmermessen har kun et ønske efter weekendens succes i Hillerød:

– Udover at reklamere for bornholmske produkter så er messen også en stor reklame for Bornholm som feriedestination, og der var mange der spurgte efter gode råd til, hvad de skulle se og hvor de skulle overnatte, hvis de tog en tur til Bornholm i påsken eller sommerferien. Så jeg kunne godt tænke mig at der var nogle hoteller og campingpladser blandt udstillerne næste år, siger Carsten Larsen.

Det ligger allerede fast at næste års messe igen kommer til at ligge i den første weekend i december.

Udpluk af weekendens udstillere i Hillerød:
Lehnsgaard Raps
Destination Bornholm
Birk Bornholm
Svaneke Slagteren
Puks Delikatesser
Bornholmske Trævarer
Hallegaard Gaardbutik
Business Center Bornholm
Hasle Røgeri
Årsdale Røgeri
Arnager Røgeri
Den Danske Keramikfabrik
Svaneke Slagteren med Super Åge og pølsevogn
Svaneke Bageri
Bornholms Spritfabrik