Winni Grosbøll: Vi får gode bud på en ny formand

Hvem skal være ny formand for Folkemødet? Borgmester Winni Grosbøll (S) er lige nu vikarierende formand for Folkemødet, og hun ønsker over for Bornholms Tidende ikke at kommentere konkrete navne, efter at Søren Pind i dag er blevet bragt i spil.

– Jeg får lige nu en del gode bud på, hvem der kan blive ny formand for Folkemødet, og det er jeg rigtig glad for, siger hun.

– Og flere gode bud modtages meget gerne, siger Winni Grosbøll.

Men de enkelte navne kommer borgmesteren altså ikke til at diskutere med offentligheden. I stedet henviser hun til den proces, som foreningen skal igennem, før der kan vælges en ny formand.

Det bliver i marts, at Foreningen Folkemødet holder generalforsamling, hvor medlemmerne skal vælge et nyt bestyrelsesmedlem.

– Hvis flere ønsker at stille op, kan der blive tale om kampvalg, forklarer Winni Grosbøll.

Efter valget er det op til bestyrelsen at konstituere sig med en ny formand, og helt grundlæggende – forklarer borgmesteren – ligger valget hos en bestyrelse, der er bredt sammensat.

Det politiske system er eksempelvis repræsenteret ved tidligere minister Connie Hedegaard, mens også organisationer, fonde og en repræsentant for det lokale er at finde i skikkelse af kok og eventmager Mikkel Marschall.

– Lige nu er bestyrelsen ikke fuldtallig, så der kommer til at ske det, at der kommer endnu en person ind, siger Winni Grosbøll.

Og hun kan godt forstå, at mange ønsker at træde ind i arbejdet.

– Også selvom det er ulønnet, siger hun.

– For man lægger ganske vist rigtig mange timer – Michael Valentin har lagt rigtig, rigtig mange timer – i arbejdet, men det er til gengæld også et meget sjovt stykke arbejde, siger Winni Grosbøll.