Tidligere formand for Folkemødet meldt til politiet

Den fyrede direktør for landets største a-kasse, nu tidligere folkemødeformand Michael Valentin, er blevet politianmeldt for at have modtaget returkommission i form af vinrejser. Det afslører Ekstra Bladet.

Anmeldelsen blev indgivet til Københavns Politi torsdag, bekræfter Michael Valentin over for avisen.

– Jeg er blevet politianmeldt af Akademikernes A-kasse for et beløb, som cirka beløber sig til 40.000 kroner, som de mener kunne være tilkommet dem, fortæller Michael Valentin til Ekstra Bladet.

Valentin trak sig forleden fra sin post som formand for Folkemødet, fordi han ikke ville have, at hans person skyggede for den politiske festival.

Det er bestyrelsen for Akademikernes A-kasse, som har meldt den fyrede topchef til politiet for at have modtaget dyre vinrejser fra a-kassens faste leverandør, Sigurd Müller Vinhandel.

Rejserne er gået til vinområder i Sydafrika, Californien, Chile og Italien, oplyser Michael Valentin. Han erkender over for avisen, at der er tale om sjusk, men han afviser noget kriminelt.

– Jeg mener, at jeg har handlet i god tro og deltaget i leverandørture, som har været afholdt i 25 år, siger han til avisen.

– Så bliver jeg fanget af, at jeg ikke har været skarp nok på vilkår for deltagelse. Det er jeg selvfølgelig den i verden, som er allermest ked af og ærgerlig over, forklarer Michael Valentin over for Ekstra Bladet.

Ifølge Michael Valentin har der været en egenbetaling på godt halvdelen af omkostningerne ved rejserne, som dermed må have kostet omkring 80.000 kroner, skriver avisen.

Turene er blevet delfinansieret af de rabatter, som Akademikernes A-kasse har optjent hos leverandøren, Sigurd Müller Vinhandel.

Vinhandlen har i flere år været fast leverandør til Akademikernes A-kasse. Samarbejdet har blandt andet omfattet Folkemødet.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få en kommentar fra Akademikernes A-kasse til politianmeldelsen.

Michael Valentin. Arkivfoto