Svaneke tænder juletræet

I dag rykker julen ind i Svaneke for fuld kraft.

Julemåneden i Svaneke starter med tænding af det store juletræ på Torvet fredag klokken 16.

Hele seancen starter dog i Svaneke Kirke allerede idag klokken 15, hvor der er julesurprise koncert, som optakt til juletræstændingen. Kirkekoret synger på Torvet klokken 16, inden træet tændes. Nissemor går med rundt om træet og synger for, og så er der julegodter til alle børn efterfølgende.

Igen i år er Svaneke Friskole med i arrangementet, og åbner deres Julebazar i Søllingsgaard efter juletræet er tændt. Julebazaren har åbent i dag fra 16.30 til 18. Eleverne sælger produkter udviklet sammen med lokale erhvervsfolk og aktører.

Den store julekalender åbner
Lørdag 1. december åbnes første låge i Svanekes store byjulekalender. Den første låge åbnes i Svanekes gamle rådhus. Den 1. december inviterer Bryghuset og Svaneke Handelsstandsforening også på et glas øl på Bryghuset på Torvet, efter at dagens låge er åbnet. Herefter åbner en låge hver dag et nyt sted i byen.

Julemarked
Torvefolket har julemarked i Pakhuset hver weekend i december fra klokken 10 til 15. Foto: Jens-Erik Larsen