Søren Pind er klar til Folkemødets formandspost: Jeg vil betale tilbage til Bornholm

– Jeg vil gerne betale tilbage til Bornholm.

Med de ord erklærer tidligere minister Søren Pind sig parat til at gå efter den ledige formandspost for Folkemødet.

– Det er jo ikke noget, man kan planlægge efter eller ansøge om, og jeg ved som udgangspunkt ikke, hvad sådan en opgave vil byde på. Men det lyder spændende, siger Søren Pind til Bornholms Tidende.

Søren Pind har været med til at forme Folkemødet siden de allerførste tanker om en politisk festival på Bornholm. Han var med partifællen fra Venstre, Bertel Haarder, som kaldes Folkemødets fader, på Gotland, da drømmen om et dansk folkemøde begyndte at florere, og han er stolt af det, som politikfestivalen i Allinge har udviklet sig til. Og han vil gerne være med i arbejdet bag i de kommende år.

– Folkemødet har altid ligget mit hjerte nært, og jeg er glad for den her opfordring. Men derudover kan jeg ikke sige så meget til det, siger Søren Pind og henviser til den proces, som et valg af en ny formand for Folkemødet skal igennem.

Vi er kommet i mål

Han var folketingskandidat for Venstre på Bornholm i 90’erne, og han husker tilbage på de visioner, som florerede dengang:

– Bornholm skulle kvalitetsmæssigt og i danskerne bevidsthed opnå en status som det sted i Danmark, som man kunne tage til for at komme lidt væk. Man kan sige, at det skulle erstatte Skagen lidt, siger Søren Pind.

– Den vision er Bornholm kommet i mål med, og med Folkemødet er det gået, som man havde håbet på. Bornholm er i højere grad blevet plantet i danskernes bevidsthed, og Folkemødets fantastiske udvikling har stor andel i dét, lyder det fra Søren Pind.

Han har trådt sine barne- og ungdsomssko i klipperne, og han tænker stadig, hver gang han tager færgen eller flyveren tilbage mod København, at han hellere vil blive Bornholm, fortæller han.

– Jeg har fået så meget af Bornholm, jeg vil selvfølgelig gerne give noget af det, jeg har fået, tilbage, siger Søren Pind.