Otte helt nye bornholmske julesange er udkommet på cd

Første gang var det bare lidt for sjov, men nu er den bornholmske jule-cd nærmest blevet en tradition. ”Hjerter, gran & sprød svær 7” er som titlen antyder syvende udgave af juleudgivelsen.

Det er som alle andre år julepladedirektør Jesper Svendsen fra Rutsker, som er manden bag. Det er atter lykkedes ham at samle et hold af bornholmske musikere til at bidrage.

– Det er en skønsom blanding af viser, børnesang, pop, rap og rock. For første gang har vi otte helt nye bornholmske julesange, siger en stolt Jesper Svendsen.

Traditionen tro sker frigivelsen af jule-cd’en ved et arrangement den 1. december kl. 16 hos julepladedirektøren, hvor samtlige medvirkende er inviteret til æbleskiver.

Jule-cd’en kan købes hos ”Plade-Bent” (Musik-eksperten i Rønne), i Den lille Boghandel i lufthavnen, Kiosken i Allinge, Hos Ernst, den økologiske købmand, i Muleby, men den dukker muligvis op i flere butikker.

Et eventuelt overskud fra salget går til Julemærkefonden, der står bag de danske julemærkehjem. Der blev sidste år et overskud på 157 kroner, oplyser Jesper Svendsen.