I dag er det teatrets fødselsdag

Fredag er en ganske særlig dag på Rønne Theater. Ikke nok med at det er sidste chance for at opleve Bornholmsk Amatørscenes kabaret ”Ses vi i Sømkassan?”, det er også dagen, hvor teatret fejrer sin 195 års fødselsdag. Det fortæller formand Bodil Lundqvist i en pressemeddelelse.

Selve fødselsdagen var i går, men bestyrelsen har valgt at flytte fejringen, så den falder sammen med amatørscenens sidste forestilling. I dagens anledning vil Rønne Theater være pyntet op til fest, og efter forestillingen vil Bornholmsk Amatørscene overrække en lille gave til teatret.

– Selv om 195 år er en betragtelig alder for en bygning, er vi meget stolte af, at Rønne Theater den dag i dag fremstår som et yderst velholdt og velfungerende teaterhus. Aktivitetsniveauet er meget højt, og der er rigtig mange, der benytter huset, hvilket selvsagt slider en del på sagerne, fortæller Bodil Lundqvist.

Hun tilføjer, at der er mange gode kræfter blandt fastansatte og frivillige, der over årene har været med til at passe godt på teatret, og at bestyrelsen ser frem til at kunne runde 200 år i lige så god form.