Fredagens leder: Gør Søren Pind til formand for Folkemødet

Folkemødet på Bornholm skal have ny formand efter Michael Valentin, der på grund af sin fyring som direktør fra Akademikernes A-kasse forleden valgte at træde tilbage – af frygt for at komme til at skygge for Folkemødet.

– Min person må og skal ikke skygge for en så sund og vigtig institution i Danmark, som Folkemødet er, udtalte Michael Valentin i den forbindelse.

Hvilket efterlader os med det naturlige spørgsmål: Hvem skal så være formand?

Ja, indtil bestyrelsen mødes igen til marts næste år, fungerer borgmester Winni Grosbøll som sådan, men derefter?

Den forhenværende EU-kommissær og miljøminister Connie Hedegaard sidder i bestyrelsen og kunne være en mulighed, hun har helt sikkert også evnerne, men med de bornholmske briller på, og med dem ser vi naturligvis verden, ville det være mere nærliggende at gøre Søren Pind, den tidligere minister fra Østermarie, et af de største bornholmske politiske navne igennem tiderne, til formand for Folkemødet.

I dag i avisen lader han forstå, at han er klar til at tage posten, hvis han bliver spurgt. Det er godt nyt. Han har karismaen, lederevnerne, og han har været med siden Folkemødets spæde start.

Ja, han var efter sigende ved Bertel Haarders side, da denne i sin tid fik idéen til at lave en dansk pendant af det svenske folkemødet på Gotland.

Søren Pind ville kunne løfte opgaven, og han ville kunne gøre det både med kærligheden til hjemstavnen Bornholm og det store perspektiv til resten af Danmark og verden.

Han har været justitsminister, uddannelses- og forskningsminister, integrationsminister og borgmester i Københavns Kommune. Han sad i Folketinget fra 2007 til 2018.

Og så begyndte han sin karriere som flaskedreng i Brugsen i Østermarie.

Pind er både intellektuel og folkelig. Og altså bornholmer, der interesserer og kærer sig for Bornholm. Det har senest debatten om færgerne vist, hvor Pind har forsvaret Venstres lokale folketingsmedlem Peter Juel Jensen, der er røget i totterne på transportminister Ole Birk Olesen.

Man kunne komme i tanke om mange gode bud på en ny formand. Mange kvalificerede. Men noget bedre navn end Søren Pind? Jeg kan ikke komme i tanke om, hvem det skulle være.