Vejen til en ny svømmehal kan blive kringlet

Hvis nogen skulle tro, at 12 år er lang tid til at planlægge og bygge en ny svømmehal i Rønne, så kan de godt tro om igen. Det er på ingen måde for tidligt at gå i gang med det arbejde, som skal resultere i en ny hal. Det var et af budskaberne, da Rønne Svømmehal tirsdag aften holdt inspirationsmøde i kantinen på Vibegård.

For at sætte aftenen på skinner havde svømmehallens bestyrelse inviteret fire gæster, som på en eller anden måde har erfaring med det, som svømmehallen skal i gang med i den kommende tid. Formand Carsten Grønning og projektkoordinator Søren Møller Christensen fra Bornholms Idræts- & Kulturcenter skulle sige noget om deres erfaringer med at samle mange forskellige foreninger om et enkelt projekt.

Klubchef Christian Kaas fra Holbæk Svømmeklub skulle tale om Holbæk Sportsby og arbejdet med at etablere en ny svømmehal i den forbindelse. Og endelig skulle Leif Andersen fra Halinspektørforeningens videnscenter dele ud af sine generelle og specifikke erfaringer fra tidligere svømmehalsbyggerier.

Formand Thomas Bay Jensen fra svømmehallens bestyrelse indledte aftenen med at forklare, hvorfor arbejdet med en ny svømmehal går i gang cirka 12 år før, at hallen skal stå færdig. Det skyldes primært, at den nuværende svømmehal har en levetid på 12-15 år.

– Belært af erfaringerne når man laver store byggerier, så er det vigtigt, at så mange brugere som muligt af en fremtidig svømmehal bliver hørt, og at de får muligheden for at komme med input. Så kan det godt være, at fremtidige budgetter resulterer i, at der er noget, der skal skæres væk, men i dag tillader vi os at drømme og se på, hvad en svømmehal med omkringliggende faciliteter skal kunne tilbyde, lød det fra Thomas Bay Jensen.

Nyt måde næste år

Mødedeltagerne fik også mulighed for at bidrage. Efter oplæggene fik de udleveret papir og pen, og så kunne de ellers skrive deres ønsker på små sedler og sætte dem på plancher, som var hængt op på væggen og inddelte projektet i forskellige kategorier.

Thomas Bay Jensen sluttede aftenen med at takke de fremmødte for deres deltagelse, og han lovede, at bestyrelsen vil kigge nøje på de mange gule sedler, som var sat op på syv af de otte plancher bagest i lokaler.

Samtidig gjorde han det klart, at der bliver et nyt møde om svømmehallen på baggrund af de indkomne ideer. Det bliver i løbet af 2019, og umiddelbart forestiller bestyrelsesformanden sig, at det bliver i andet kvartal, formentlig i maj eller juni.