Ny forretning er åbnet i Aakirkeby: Det skulle være nu

Selv om tre forretninger i den seneste tid har måttet dreje nøglen om, så kommer der heldigvis nye til.

I dag har Damgade 2 i Aakirkeby således slået dørene op for en stof-, garn- og syforretning. Forretningen hedder Storms Galleri efter ejeren Jytte Storm. Hun er flyttet fra Fyn til Bornholm sammen med sin mand for blot en måneds tid siden.

– Butikken hedder det samme, som den jeg har haft på Fyn, fortæller Jytte Storm. Nu holder den fremover til på Bornholm, der har været i tankerne igennem et par år.

Sammen med sin mand er parret igennem mange år kommet på øen, som de holder meget af.

– Og hvis vi skulle flytte, så skulle det være nu, mens vi stadig kan, siger Jytte Storm, der har rundet de 70 år.

Men alderen, siger man, er som bekendt ingen hindring, og det er den heller ikke i butiksindehaverens tilfælde. Hun elsker at arbejde med garn og tekstiler, så udover salg i butikken i Damgade kommer der også til at blive indrettet en systue.

– Her vil jeg lave små eksklussive kurser, for det synes jeg, jeg kan tillade mig nu, siger hun, og begrunder lidt humorisktisk hvorfor.

– Jeg er færdig med at lave kurser for 12 personer på en skole, hvor ingenting fungerer, ler hun og tilføjer, at både hun og manden har været kommunalt ansatte med alt, hvad det indebærer.

Hjælp fra de lokale

Galleri Storm har eksisteret i 14 år både i Assens og Gamtofte på Fyn, fremover gælder det Aakirkeby, og byen har været et helt bevidst valg.

– Vi besluttede fra start af, at butikken ikke skulle ligge i et turist-område. Ligesom vi også skulle bo et sted, hvor der er folk hele året, fortæller Jytte Storm.

At valget til sidst endte på Aakirkeby skyldes også den hjælp, parret har fået i forbindelse med etableringen af butikken.

– Foreningen SYTE har været til stor hjælp, og det har byens elektriker også, siger Jytte Storm.

Privat har Jytte Storm og hendes mand Ole Sørensen også bosat i Aakirkeby. Lidt udenfor byen har de købt et håndværkertilbud, som især hendes mand arbejder på.

– Og med udsigt til Almindingen, siger Jytte Storm og lyder meget glad.

Jytte Storm er uddannet folkeskolelærer og desuden uddannet i syning og tilskæring fra Hellerup Textilseminarium, hvor hun også har siddet i seminariets bestyrelse. Hun har således været med til at etablere den afdeling af seminariet, som i sin tid var i Hasle, men som nu er lukket.

Storms Galleri har åben onsdag fra 10-14 og tirsdag og torsdag fra klokken 13-17.