Bisonerne bliver i Almindingen – og de skal have mere plads

Der skal også i fremtiden være bisoner i Almindingen. Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet, at bisonprojektet, som startede i 2010, og som i 2012 betød, at der kunne sættes bisoner ud i en ny indhegning, bliver gjort permanent.

Samtidig er det besluttet, at Naturstyrelsen skal undersøge muligheden for at finde finansiering til at udvide indhegningen fra de nuværende to kvadratkilometer til minimum otte, så bisonerne kan få mere plads at boltre sig på.

Det fortæller Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

– Bisonerne er enestående dyr til at skabe en mere mangfoldig natur med plads til forskellige andre dyre- og plantearter. Samtidig er bisonerne hurtigt blevet en turistmagnet på solskinsøen og er med til at give både turister og lokale en helt unik naturoplevelse. Derfor er det også helt naturligt, at vi har valgt at fortsætte bisonsuccesen på Bornholm, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Hvis det lykkes at finde finansiering til at udvide indhegningen, vil det skabe et stort sammenhængende naturområde, der blandt andet vil omfavne en stor del af de områder, som netop er blevet udpeget til urørt skov som led i Aftalen om Naturpakken fra 2016.

Naturstyrelsen skal nu forsøge at finde finansiering til at udvide hegnet. Lykkes det ikke, kan bisonerne leve videre i deres nuværende indhegning, oplyser ministeriet.