Politiet er på jagt efter kommende betjente

Bornholms Politi leder efter folk, der går med en lille politibetjent i maven. Tirsdag 27. november klokken 19 kan alle interesserede møde op på Politigården i Rønne og høre, hvordan man kan realisere drømmen.

På jobinformationsmødet er politiets uddannelseskoordinator Søren Nexø klar til at fortælle om politiuddannelsen, de forskellige karriereveje og muligheden for at komme til Bornholm straks efter endt uddannelsen.

– Jeg håber først og fremmest, at mange vil deltage i mødet, men også at mange er interesserede og går hjem og søger ind på uddannelsen, siger Søren Nexø fra Bornholms Politi.
Ved arrangementet kan man også møde en politistuderende, der kan fortælle om optagelsesprøverne.

Politiet mangler folk

Bornholms Politi mangler i øjeblikket omkring ti fastansatte betjente. Dertil kommer udsigten til en del pensioner inden for de kommende år.

Stillingerne bliver i øjeblikket udfyldt af assistancepersonale fra andre politikredse, men det er en besværlig og dyr løsning.

Bornholms Politi har i lang tid arbejdet hårdt for at få stillingerne besat, men uden meget held.

– Der er ikke mange fra Bornholm, der søger politiuddannelsen. Vi er i konkurrence med mange andre uddannelser, og det er en hæmsko, at politiuddannelsen ikke ligger her på Bornholm, siger Søren Nexø.

Uddannelseskoordinatoren oplever desuden, at mange falder fra under optagelsesprøverne, der stiller krav til blandt andet deltagernes fysik, men også eksempelvis danskkundskaber.

Politiet er dog ikke klar til at lave om på adgangskravene.

– Vi går ikke ned i kvalitet. Så vil vi hellere hjælpe dem på vej, siger Søren Nexø.

Uddannelseskoordinatoren holder snor i de bornholmere , der viser interesse for politiuddannelsen på blandt andet jobinformationsmødet, og han rådgiver dem om, hvordan de kan forberede sig på prøven.

Nye betjente på vej

Der er dog udsigt til, at det lysner lidt på personalefronten hos Bornholms Politi.

Et nyere initiativ betyder, at hvert halve år, når der starter nye elever på politiskolen, bliver fem elever nu udpeget til at gøre tjeneste på Bornholm efter endt uddannelse.

De første fem øremærkede politielever går allerede på uddannelsen og er klar til at trække i arbejdstøjet på Bornholm 1. november næste år.
Ordningen skal sikre Bornholm i alt 25 nye betjente.

Politiets krav
For at starte på politiuddannelsen skal du:
– Være fyldt 21 år
– Have kørekort til bil
– Være dansk statsborger
– Ikke tidligere være straffet
– Sikkerhedsgodkendes
– Ikke have brugt doping
– Have en “passende fremtoning”
– Have en gymnasialuddannelse, erhvervsuddannelse eller lignende
– Gennemføre både en fysisk og en skriftlig optagelsesprøve
Kilde: Politiskolen.dk