Leder: Søren Pind sætter færgesagen på spidsen – tak for det!

Vi har os en god ambassadør i den tidligere Venstre-minister Søren Pind fra Østermarie, der nu titulerer sig selv ”frihedsministeren”.

Flere gange har den karismatiske eksil-bornholmer blandet sig i den verserende færgedebat, og jeg må sige, at Pind rammer den ret præcist i sine små analyser.

I debat-programmet Pind & Sass på TV2 News, hvor han kommenterer og debatterer om stort og småt med socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har Pind sat fokus på Molslinjens overtagelse af færgebetjeningen af Bornholm.

I programmet mindedes han forleden gamle dage, hvor der på færgerne var komfortable forhold. Sådan er det ikke længere, mener Pind.

– Et nyt færgeselskab har overtaget turen til Bornholm, og det er en absolut blandet fornøjelse. Det er simpelthen en ren kvægtransport. Alt det bornholmske er væk. Der er ikke bornholmske produkter om bord. Folk er stuvet sammen. Hvad er det for noget at tilbyde sådan en transport i det 21. århundrede, spurgte Søren Pind ved den lejlighed.

Senere har han med citat og kreditering til Bornholms Tidende udtalt sig specifikt om problemerne med hurtigfærgen Express 1:

– Det her er en vaskeægte skandale, der burde interessere langt flere end dem, der bor på Bornholm. Man har simpelthen sat elendigt materiel ind på ruten, skrev Pind for et par uger siden.

Og nu blander Søren Pind sig igen i debatten om færgerne på Bornholm.

Anledningen er Peter Juel Jensens besøg hos transportministeren i går, hvor Jensen gik planken ud og talte med store bogstaver over for ministeren, Ole Birk Olesen (LA), der kvitterede ved at kalde Venstres lokale folketingsmedlems opførsel for illoyal over for regeringen.

Til det skriver Søren Pind, og jeg kunne næsten ikke have skrevet det bedre selv:

”Ministeren mener, at Venstres folketingsmedlem er illoyal over for regeringen i forhold til den aftale, ministeren har lavet med det århusianske rederi. Men hvad nu, hvis ministeren er illoyal overfor Bornholm af den enkle grund, at han har lavet en virkelig elendig aftale?”.

Til Peter Juel Jensens ”opførsel” i færge-sagen er der blot det at sige, at han gør det glimrende. Den her sag kommer til at give ham genvalg til Folketinget (det er jeg klar til at tage et gedigent væddemål på, hvis nogen måtte være fristet). Og Søren Pind? Han rammer den helt præcist.

Vi har brug for gode ambassadører, der kan råbe nogen op på den anden side af vandet, hvor man, hvor transportministeriet, åbenlyst har lavet en kontrakt med Molslinjen, der efterlader Bornholm og bornholmerne som de store tabere.

Søren Pind sætter færge-sagen på spidsen. Det skal han have tak for!