Flere eksempler: Færgen vipper også uden vind og høje bølger

Mens Transportministeriet forbereder en ekstern skibsteknisk gennemgang af komforten om bord på Express 1, fortæller adskillige passagerer, at færgen også vipper og gynger overraskende meget i helt stille vejr uden vind og høje bølger.

Flere eksempler kom under mandagens to første overfarter, hvorfra flere passagerer gengav deres oplevelser på Bornholms Passagerforenings side på Facebook.

”Det er da utroligt, at selv i vindstille vejr kan man ikke gå uden ”slinger” om bord på Express 1. Er med på morgenturen lige nu, og selvom det ikke blæser det mindste, så kan jeg ikke ”gå lige”. Ikke de store bevægelser, men alligevel. Det har jeg aldrig oplevet i stille vejr på hverken Villum Clausen eller Leonora Christina”, fortalte Vips Christiansen fra Vestermarie.

”Er p.t. om bord på Express 1 fra Ystad klokken 12.30 mod Rønne. Det er ikke megen vind eller bølger i dag. Uagtet det er Express 1 noget livlig, og man må støtte sig, når man går rundt”, skrev Anne-Mette Stampe fra Allinge.

”Sidder faktisk på Express 1 lige nu, og den gynger temmeligt, de meget små bølger taget i betragtning”, berettede også Thomas Jensen fra en tidlig overfart mandag.

”Hvis der ikke er særlig megen søgang, så forestil dig, hvordan det er i søgang. Det er da underligt, at folk bliver søsyge i stille vejr. Jeg har også set det på Express 1 – den ruller meget ubehageligt, og selvom det er stille, er det især slemt, når den vender”, supplerede Ásta Sigurardóttir fra Vanløse.

”Flere er enige i, at den ruller på en ubehagelig måde samt at få meter vind i sekundet faktisk kan få den til at vippe mere end Leonora og Villum”, skrev Marlene Rasmussen fra Rønne.