Venstrefolk til møde med Molslinjen: Der er forbedringer på vej

Venstres bornholmske folketingsmedlem Peter Juel Jensen har i dag været til møde med Molslinjen sammen med Venstres trafikordfører på Christiansborg, Kristian Pihl Lorentzen.

Her har Peter Juel Jensen – bevæbnet til tænderne, som partifællen formulerer det – fremlagt de problemer, som bornholmerne har oplevet, efter at det Aarhus-baserede rederi overtog færgebetjeningen af Bornholm den 1. september, og som har afstedkommet en lang række kritikpunkter mod rederiet.

Der er tale om et lukket møde mellem parterne, men Kristian Pihl Lorentzen vil dog gerne fortælle, at han opfatter Molslinjen som lydhør og konstruktivt indstillet.

– Jeg forventer en klar velvilje fra rederiet til at imødekomme de problemer, der lige nu er på “Bornholms motorvej”, siger Kristian Pihl Lorentzen til Bornholms Tidende.

I fredags meldte Molslinjen ud, at man ville lytte til de eksperter, som skal undersøge effekten af en såkaldt t-foil – et stabiliseringssystem fortil – på hurtigfærgen Express 1, og Venstres folketingsmedlemmer kom altså også ud fra mandagens møde med den opfattelse, at rederiets direktion nu lytter.

Kristian Pihl Lorentzen vil dog ikke løfte sløret for nogle konkrete områder, da der altså var tale om et lukket møde, siger han.

– Men det er blandt andet i kommunikationen, at Molslinjen kan blive bedre. Mange af de udfordringer, der har været, bunder i dårlig kommunikation, siger Kristian Pihl Lorentzen.

– Jeg vil nu overlade det til Molslinjen at gribe den her bold og få gjort orden i tingene, for det fortjener Bornholm selvfølgelig, siger Venstre-ordføreren.