I dag ankommer juletræet til Store Torv: Mange traditioner bliver fulgt

Rønnes store juletræ kommer til Store Torv i dag. Axel Sørensen A/S sætter lys på, og så står det klar til at blive tændt klokken 16 på torsdag, den sidste torsdag i måneden.

Det er en tradition, at det skal være lige præcis den dag.

– Der er flere ting, der er tradionsbundne, og lige præcis juletræstændingen, julen i det hele taget, holder vi meget fast i. Der tillader vi os at være en smule gammeldags, siger Jan Bidstrup, formand for Rønne Handelsstandsforening.

Det betyder, at rønneboer og andre bornholmere kan glæde sig til julemusik fra Bornholmer Garden, tombola hos Sct. Georgs Gilderne og risengrød fra Born-Trans.

– Handelsstandsforeningen giver risengrød til byens børn og barnlige sjæle, som vi plejer at sige. Vi plejer at lange 1.000 tallerkener over bordet. Vi er så lidt usikre på, om der er nogen, der tager to gange, siger Jan Bidstrup og griner.