DAT planter træer: Selskabet vil slette sit klimaaftryk

Flyselskabet DAT støtter et projekt, der planter mangroveskov i Myanmar. Det sker i samarbejde med Thor Heyerdahl Climate Parks og Bio8 AS, og formålet er at gøre selskabets indenrigsflyvninger 110 procent CO2-neutrale.

Det skriver DAT i en pressemeddelelse.

Thor Heyerdahl Climate Parks omfatter et område på pt. 2.146 hektar nyplantet mangroveskov i Myanmar med over 2,5 million nyplantede træer. Forventningen er, at træerne over en 20-årig vækstperiode vil optage tæt på 4 millioner ton CO2.

Derudover er det målet, at man i 2022 skal have færdiggjort udplantningen af i alt 17 millioner nye mangrovetræer, have skabt bæredygtige forhold for mere end 50 landsbyer samt skabt grundlaget for biologisk indfangning og opbevaring af over 15 millioner tons CO2.

– Det er oplagt for os at gå med i dette projekt. Fagkundskaben har anerkendt, at det virker. Der er tale om et bæredygtigt initiativ, der har effekt såvel lokalt som globalt, fordi det også underbygger den lokale økonomi, ved at ubrugelige sumpområder bliver genskabt med masser af nye mangrovetræer, siger Jesper Rungholm, direktør i DAT, i pressemeddelelsen.

DATs andel af projektet betyder altså, at CO2-udslippet fra selskabets indenrigsflyvninger kan neutraliseres med 110 procent.

Mangrovetræet optager fem gange så meget CO2 som træer i almindelighed. 50 procent af dets biomasse er CO2.

Kloden er ligeglad med, hvor CO2-udslippet finder sted og dermed også, hvor det neutraliseres. Derfor giver det mening at støtte projektet i Myanmar, selvom det handler om en rejse til Midtjylland eller Bornholm, skriver DAT.

DAT bruger 8,7 kg brændstof pr. passager på hver tur. Det svarer til et udslip på 26,40 kg CO2 og med 400.000 rejsende på ruterne i Danmark kræver det, at flyselskabet investerer i en hel del træer.