Vinbonden er med i ny bog

Jesper Paulsen fra Lille Gadegård i Pedersker har nu opnået den ære at udkomme i bogform.

Det sker i Annette Hoffs fagbog om den danske vinhistorie som er en del af serien ”Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie”, en bogserie som udgives af ”Den Gamle By” i Aarhus.

De tre første bind i serien handler om den danske te-, kaffe- og chokoladehistorie og er også skrevet af Hoff, som er seniorforsker på bymuseet i Aarhus. I Den Danske Vinhistorie hører vi om danskernes forhold til vin fra Middelalderen og frem, og i bogens sidste kapitel tager forfatteren på besøg hos udvalgte vinbønder i Danmark.

Jesper Paulsen fortæller i bogen hvordan han forsøgte sig som svine- og jordbæravler, før han kastede sig over vinproduktionen, og han når både rundt om de vinøse teknikaliteter og Lille Gadegårds specielle rolle i det bornholmske kultur- og underholdningslandskab.

Bogen er udgivet af forlaget Wormianum/Tidsskriftet Skalk og ”Den Gamle By”.