Det kan være kringlet at lave ændringer i en middelalderkirke

– Det kan være lidt kringlet at få lov til at foretage ændringer i middelalderkirker.

Det siger Leo Nielsen, formand for Rutsker Menighedsråd, som har oplevet netop det i forbindelse med et ønske om at få udskiftet vinduerne i tårnrummet i Ruts Kirke.

– Vinduerne er så rustne og utætte, at det driver med vand, så det ødelægger vindueskarmen og kalken. Vi mente, at de nye vinduer skulle ligne vinduerne i kirken. Men det syntes man ikke i bygningsinspektoratet, så Københavns Stift har sagt nej til vores ansøgning.

– Man synes, at det skal være de samme gamle vinduer set udvendigt fra, og så kan vi sætte forsatsvinduer for inde i rummet. Så vi har rettet ansøgningen til og søger nu om at sætte forsatsvinduer i, og så ved vi ikke mere, siger Leo Nielsen.