T-foilen blev drøftet med ministeren: Vi skal have eksperter på banen

Er Express 1 sødygtig? Det spørgsmål tør Winni Grosbøll (S) ikke svare på.

Efter sit møde med transportminister Ole Birk Olesen (LA) fortæller borgmesteren torsdag eftermiddag til Bornholms Tidende, at komforten på Molslinjens hurtigfærge var et af hovedpunkterne.

Herunder den t-foil, som Bornholms Tidende har berettet om på det seneste, og som altså ikke længere findes på Express 1.

– Vi har bedt ministeren om at kigge på hele sagen om t-foilen. Meldingen er, at transportministeren er i dialog med Molslinjen om de her ting, fortæller Winni Grosbøll.

Hun har nu bedt ministeren om at få nogle eksperter til at rådgive Molslinjen, så det sikres, at Express 1 kan leve op til de krav, der er i kontrakten.

For lige nu er det altså svært at svare på, om skibet overhovedet er godt nok til Østersøen.

– Det kan jeg ikke vurdere. Det må ministeren finde nogle, der kan finde ud af. Det var budskabet fra os, siger borgmesteren.

– Nu forventer vi, at ministeren meget hurtigt vender tilbage med nogle bud på, hvad man har tænkt sig at gøre ved de problemer, som vi har skitseret på mødet i dag. For eksempel hvilke tekniske forbedringer man kan lave for at gøre det mere sødygtigt, siger Winni Grosbøll.