Johann Gustav fra Østerlars udgiver sin anden plade

24-årige Johann Gustav fra Østerlars er klar med sin anden plade, Seizing Intuition. Der er tale om noget så sjældent som en ny jazz-udgivelse fra en ung dansk musiker, lyder det i en pressemeddelelse.

Pianisten med det borgerlige navn Johann Gustav Skov-Hansen er på Bornholm blandt andet kendt for at stå bag arrangementet Musik over Gudhjem og har også en anmelderrost debut fra 2016 – det var blandt andet Ugens Album på DRs P8 Jazz – på cv’et.

– Der udgives meget musik i Danmark, men desværre ikke så mange jazzplader. Jeg har altid været jazz-interesseret, og det er en fornøjelse, at jeg efter min første jazzplade nu også med stor passion kan udgive nummer to, siger han.

– Jeg elsker at spille op til fest i det daglige, men det er på mine plader, jeg for alvor selv kommer til udtryk både musikalsk og personligt.

Få en smagsprøve her. Artiklen fortsætter under videoen.

___asset_placeholder_0___

Johann Gustav er i dag bosat i København, hvor han arbejder hos Wallmanns i Cirkusbygningen i København. Han er “med stort engagement konstant involveret i musik som både pianist, komponist, freelancemusiker og sidemand i musikalske sammenhænge”, hedder det i pressemeddelelsen.

Hjertet ligger for alvor i jazzen, siden han som 10-årig blev fanget af klaveret, og musikken er i dag hans levevej.

Albummet Seizing Intuition er efterfølgeren til debutpladen, som han udgav med projektet Wood Factory, som er en jazz-sekstet, der spiller Johann Gustavs kompositioner. Det er også tilfældet på det nye album.

– Musikken trækker sine rødder i den moderne jazz, men er samtidig stærkt influeret af en sval, melankolsk karakter, som man kender i Norden.