Besøgscentret er nomineret til prestigefyldt EU-pris

Hammershus Besøgscenter er blevet nomineret til den prestigefyldte europæiske arkitekturpris EU Mies Award 2019. Nomineringen placerer bygningen blandt de bedste eksempler på ny arkitektur i EU i de seneste to år.

Besøgscentret er tegnet af Arkitema Architects i samarbejde med professor Christoffer Harlang. Arkitekterne er glade for, at europæiske arkitekturspecialister værdsætter deres arbejde.

– Vi er naturligvis meget stolte over at være blevet nomineret til denne pris, der er noget helt specielt og meget svær at komme i betragtning til. Det beviser, at det projekt som vi har lavet er i international topklasse og at vores arkitektoniske tanker er blevet ført ud i livet, sådan som vi forestillede os det, fortæller senior partner i Arkitema Architects, Poul Schülein i en pressemeddelelse.

EU’s arkitekturpris er også kendt som ”European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019”.

Flere hundrede projekter fra hele Europa bliver hvert andet år indstillet af udvalgte fagpersoner og arkitektforeninger, hvorefter et dommerpanel nominerer en gruppe projekter, der senere shotlistes til 40 projekter, inden fem nomineres til prisen der uddeles i maj 2019.

Hammershus Besøgscenter skiller sig ud ved at være et center, der er designet til ikke at gøre opmærksom på sig selv. Bygningen lægger sig ind i klipperne over for Nordeuropas største borgruin og kan ikke ses, når man ankommer til attraktionen. Derfor har det arkitektoniske fokus været på at skabe en bygning i materialer af høj kvalitet, der spiller godt sammen med omgivelserne, fortæller Arkitema i pressemeddelelsen.

Besøgscentret blev indviet den 22. marts i år.