Soldater i kamp mod Molslinjen

– Væk med Molslinjen!

– Færgen tilbage!

– Den gyngede ikke så meget før!

Sådan lød kampråbene fra en flok “demonstranter” under Almegård Kasernes feltøvelse på Sydhavnen i Rønne onsdag.

– Vi kunne ikke lade være. Det var for fristende i lyset af den debat, der foregår nu, forklarer kaptajn og eskadronchef ved Almegårds Kaserne, Torben Rønne om Forsvarets iscenesatte demonstration mod rederiet Molslinjen.

– Vi følger jo med i Tidende, tilføjer han.

Øvelsen forløb som en bevogtningsoperation og inkluderede hele Rønne Sydhavn.

De værnepligtige skulle sikre, at udelukkende personer med tilladelse bevægede sig ombord på Povl Anker, og at “demonstranterne”, der blev spillet af ansatte ved kasernen, blev holdt væk fra havneområdet.

– Det var en demonstration af utilfredse lokale. De havde nogle argumenter, som ikke er ukendte for nogle af os. Vi skulle sørge for at holde dem væk fra havneområdet, fordi de skulle jo ikke ind og ødelægge noget, men de måtte gerne demonstrere, forklarer Torben Rønne.

Øvelsen var samtidig en afslutning på den fire måneder lange værnepligt, som de unge soldater næsten har færdiggjort.

Fredag i næste uge siger størstedelen af de værnepligtige farvel til Almegårds Kaserne. Omkring 20 fortsætter samme sted på Hærens Reaktionsuddannelse.