Organisation undrer sig over Molslinjen: Det er åbenlyst i strid med kontrakten

Som Bornholms Tidende kunne fortælle tidligere på måneden, har Molslinjen valgt at sløjfe afgangene mellem Rønne og Køge juleaften og nytårsaften.

Det giver problemer for dagbladene, idet de landsdækkende morgen- og formiddagsaviser ikke når til Bornholm, som de plejer.

850 aviser bliver hver dag distribueret til bornholmske abonnenter, mens cirka 500 lander i butikker og kiosker på Bornholm, har Daniel Larsen fra transportfirmaet Borntrans forklaret til Bornholms Tidende, men juledag og nytårsdag kommer de altså ikke ud rettidigt.

Derfor er brancheorganisationen Danske Medier gået ind i sagen. Det har man gjort, fordi der i kontrakten mellem staten og Molslinjen står, at man skal sejle 365 dage om året uden undtagelse.

– Færgeselskabet oplyser til distributørerne, at aflysningen de to nætter (natten til 25. december og natten til 1. januar) sker med tilladelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

– Danske Medier vil gerne høre, om det er korrekt. Hvis der ikke er en tilladelse, forventer foreningen, at ministeriet pålægger Molslinjen at sejle de to nætter, lyder det i en henvendelse til ministeriet.

– Hvis der er givet en tilladelse, vil vi gerne vide, hvorfor der er givet en tilladelse, der åbenlyst er i strid med kontrakten. Julenat og nytårsnat var kendte, da kontrakten blev indgået, og Danske Medier skal bede ministeriet sikre, at en tilsvarende aflysning ikke sker fremover.

Ministeriet: Sejlplanen er godkendt

Transportministeriet har tidligere oplyst til Bornholms Tidende, at man efter høring i og på anbefaling af trafikkontaktrådet har godkendt Molslinjens sejlplan for 2018, hvor Molslinjen ikke sejler mellem Rønne og Køge juleaften og nytårsaften.

– Det kan også undre, hvis der er givet en tilladelse, og den er givet uden, at ministeriet på forhånd havde undersøgt, om aflysningerne ville få konsekvenser for de erhvervsdrivende, der fast benytter overfarten.

– Danske Medier skal bede om et hurtigt svar, så jul og nytårs distribution kan planlægges, og kunderne orienteres, lyder det i organisationens henvendelse til ministeriet.

Molslinjen har oplyst til Bornholms Tidende, at man har sløjfet de to dobbeltture mellem Rønne og Køge “på baggrund af tidligere års belægning”.

Rederiet forelagde trafikkontaktrådet og transportministeriet muligheden for ikke at sejle de to dobbeltture.

– Det var de begge enige i, var det rigtige, har kommunikationschef Jesper Maack fortalt til Bornholms Tidende.