Puds diskokuglen og kridt danseskoene: Wonder afslører fire navne

Wonderfestiwall har hyret to af dansk musiks helt store navne til at optræde i Slotslyngen til sommer. Når Wonder slår portene op den 15. til 18. august 2019, bliver det med Nik & Jay og The Minds of 99 som nogle af årets absolutte hovednavnene. Det fortæller festivalen i en pressemeddelelse.

Foruden de to meget etablerede musiknavne løfter Bornholms største festival også sløret for to mindre kendte af slagsen: Nicklas Sahl og Lightwave Empires. Festivalens musikbooker Jesper Larsen er rigtig godt tilfreds.

– Nik og Jay er et af Danmarks allerstørste navne, og det er over syv år siden, de sidste slog vejen forbi Bornholm. The Minds of 99 har for længst indtaget pladsen som et af de helt store rockbands, så vi synes virkelig, at vi har gjort et scoop, lyder det fra Jesper Larsen.

Har taget ved lære

Det er knap tre måneder siden, Wonderfestiwall lukkede og slukkede for dette års udgave af festivalen – den 11. af slagsen. Det var i nye omgivelser ved Ankermyr, som også vil være stedet for næste års festival. I 2019 vil der således igen være tre scener på Wonder: Hovedscenen Ankermyr, den overdækkede Opalen og festivalens upcomming scene Sletten.

– Vi testede nogle ting af i år, som virkelig bar frugt, og dem vil vi bygge videre på. Vi kommer til at lægge musikprogrammet, så man får chancen for at kunne høre noget af alle artisters koncerter. Så behøver man ikke at misse noget. Der bliver også fokus på en del flere brede navne, som skal være med til at trække et bredere publikumssegment, siger Jesper Larsen.

Planen er, at der skal være 30 bands på plakaten, når musikken begynder at spille 15. august 2018. På mandag 26. november vil der på nettet i 24 timer blive sat et begrænset antal festivalbilletter til salg til en særlig billig pris.

De spiller:

Nik & Jay
Siden 2002 har de to københavnerdrenge skabt fest med deres stærkt dansable hits som “Boing!”, “Lækker” og “Hot!” samt følelsesladede sange som “Gi’ mig dine tanker” og “En dag tilbage”.

The Minds of 99
de seneste år er det prisvindende post-punk og rockband stormet frem på den danske musikscene med sange som “Det Er Knud Som Er Død”, “Ung Kniv”, “Alle Skuffer Over Tid” samt “Hurtige Hænder”.

Nicklas Sahl
I april 2018 udgav 21-årige Nicklas Sahl sin først debutsingle Hero, og siden er han blevet kaldt for en ‘dansk popcharmør’ og ‘fremtidens store potentiale’ af anmelderne. Siden Hero har Sahl også udgivet singlehittet New Eyes, der på kort tid fik mere end fire millioner streams.

Lightwave Empire
Bjarke Niemann er hovedarkitekten i Spleen United, som tidligere har skabt fest på Wonderfestiwall. Han har imidlertid slukket maskinparken for en stund og er nu gået tilbage til et mere klassiske setup i projektet Lightwave Empire, der har kastet radiohittet Too Close to the Sun af sig.