Hvad er den største drøm i den nye klynge?

Som en del af klyngeprojektet mellem Aarsballe, Klemensker, Nyker og Rø lander der i næste uge et spørgeskema i indbakken hos 4.000 personer i 4-Kløver-Klyngen-området.

Det fortæller klyngesamarbejdets tovholder, Lene Havtorn Larsen fra Center for Regional-og Turismeforskning i Nexø.

– Projektet her er jo en del af et stort nationalt projekt, hvor der er 24 klynger i alt, som er finansieret af store fonde og store pengetanke. Den eneste måde, man kan skabe udvikling på, er at høre, hvad borgerne mener, derfor sender vi et spørgeskema ud.

Spørgeskemaet sendes til alle ejendomme, både private, erhvervs- og fritidshusstande og til alle over 16 år og kommer ud i næste uge.

– Spørgsmålene bliver for eksempel, hvad I synes om at bo i jeres byer og i klyngeområdet, hvor vil I gerne mødes, hvilke former for frivilligt arbejde er I med i, fortalte hun på et stormøde søndag i Rø om klyngesamarbejdet.

Samme spørgsmål stilles i resten af landet i de øvrige klynger, og dermed er borgerne i 4-Kløver-Klyngen både med til at putte viden ind i deres eget projekt, men også med til at samle en national viden om, hvordan det er at bo i de danske landsbyer, forklarede Lene Havtorn Larsen, der håber på en høj svarprocent.

Udover de mere generelle spørgsmål stilles også et spørgsmål, der specifikt retter sig mod den bornholmske klynge.

– Det er spørgsmålet: Hvad er din højeste drøm for det her område. Det synes jeg, I skal give nogle tanker, opfordrer Lene Havtorn Larsen.

Alle svarene i undersøgelsen samles i en rapport, som håbes at give svar på, hvad der er godt, og hvad der kan blive bedre.