Nyt julebal kan blive en sjov tradition

For en enkelt aften var de blå spilledragter skiftet ud med mørke sko og bukser, hvide skjorter og nissehuser. Godt nok var fodboldspillerne fra Hasle/Nykers 1. hold klar til kamp med hjælp fra et par ungdomsspillere, men ikke på grønsværen. For første gang nogensinde skulle de arrangere et julebal, og der skulle styr på de sidste detaljer, inden gæsterne blev lukket ind.

– I bliver nødt til at vente i nogle minutter, lød det venligt, men bestemt fra initiativtager André Kahlenberg, da Bornholms Tidende dukkede op, et par minutter inden dørene blev åbnet.

Da han blev klar over, at der ikke var tale om gæster, drejede han om på hælene og satte i løb i en anden retning. Kort efter kom han løbende igen, denne gang i en anden retning. Alt skulle være på plads inden gæsternes ankomst.

I den ene ende af hallen stod seks festdækkede langborde. I den anden ende stod en scene, og derimellem stod et syvende langbord, som ikke var dækket. Det var der, maden fra Restaurant Stenby Mølle i Rø skulle stå.

– Der er dækket op til 274 personer, og vi har solgt 263 kuverter, og det er tilfredsstillende, synes vi. Da vi kom over 200, kunne vi se en idé i at lægge så meget arbejde i det. Det er også et godt grundlag for, at det kan blive rigtig sjovt om nogle år, sagde André Kahlenberg i en kort pause.

Maden var klassisk julemad. Først brød og sild med tilbehør, så flæskesteg og glaseret skinke med tilbehør og til sidst risalamande.

– Vi har fået sponseret to mandelgaver, så vi putter to mandler i, fortalte André Kahlenberg, mens de første gæster begyndte at dukke op i hallen og finde deres pladser, og Wham sang ”Last Christmas” over lydanlægget.

Mindeværdig aften

Juleballet var primært blevet markedsført på Facebook og ved at fortælle om det, og det havde øjensynligt virket godt. Traditionen tro var folk i Hasle rigtig gode til at bakke op om en begivenhed i byen, og langt hovedparten af gæsterne kom da også fra lokalområdet, fortalte André Kahlenberg:

– Der kommer rigtig mange fra Hasle. Der er en kæmpestor opbakning. Men vi er også nået uden for bygrænsen, for der kommer i hvert fald gæster fra Østermarie og Aakirkeby, ved jeg.

Og målsætningen var klar for fodboldspillerne, som i dagens anledning var festarrangører:

– Vi vil forsøge at gøre det til en mindeværdig aften. En aften, hvor folk går glade hjem.

Og så listede avisen af, så gæsterne kunne feste i fred.