Ny butik slog dørene op i præstegården

Lige over for kirken i Pedersker lokkede i weekenden et skilt med ”julebutik” i præstegården.

Lørdag åbnede Jannie Kornum nemlig sin julebutik i den tidligere lade i den nyligt istandsatte præstegård, hvor Jannie Kornum bor sammen med tidligere folketingsmedlem og EU-parlamentariker for Socialdemokratiet, Claus Larsen-Jensen.

Udenfor bød to juletræer og et blussende bålfad velkommen på den brostensbelagte gårdsplads. De første gæster i den nye butik troppede op allerede et minut i åbningstid på den første åbningsdag, og snart var den lille butik fyldt med nysgerrige gæster og kunder.

Smukke håndbundne adventskranse og dekorationer har hovedrollen lige nu, og senere kommer flere juledekorationer og juleting, fortæller Jannie Kornum på åbningsdagen.

Hun er uddannet blomsterdekoratør, og i butikken kan også findes friske blomsterbuketter, ligesom Jannie Kornum tager imod bestillinger på eksempelvis buketter og bårebuketter.

– Og så har jeg specialiseret mig i at sælge kurve, det synes jeg, vi mangler herovre.

I første omgang holder julebutikken åben lørdag og søndag frem til midten af december, men går det godt, åbner butikken måske igen til foråret.

– Nu ser vi, hvordan det går med julebutikken, men hvis jeg åbner til foråret, bliver det med planter, krukker og lignende, fortæller hun.

Selvom Jannie Kornum er uddannet blomsterdekoratør, har hun de seneste mange år arbejdet som pædagog, men sideløbende i kraft af sin uddannelse som blomsterdekoratør undervist i blomsterbinding hos AOF.

– Så fik jeg lyst til at starte igen, og det her er jo et fantastisk sted, siger Jannie Kornum om den gamle præstegård.

Butikken står Jannie Kornum for, men Claus Larsen-Jensen var på pletten og hyggede om åbningsdagens gæster med et glas Baileys.

– Jeg sørger bare for rammerne, griner han.

– Butikken er Jannies.

De har dog masser af ideer til, hvordan der kan skabes endnu mere liv i præstegården, fortæller Jannie Kornum. Dem venter hun dog lidt med at afsløre, men pladsen er der i den tilstødende bygning.

Claus Larsen-Jensen har allerede meddelt, at der igen til næste sommer bliver politisk sommerstævne på præstegården i Pedersker. Det blev holdt første gang i august i år med så stor succes, at det gentages søndag den 25. august 2019.