Lokalformand til V-toppen: Den positive udvikling er ved at blive smadret

– En positiv udvikling er ved at blive totalt smadret på grund af en motorvej til søs: Motorvejen over Østersøen. En livsnerve for os på øen ude i Østersøen. Der er tale om en samfundsbetinget sejlads, hvor Molslinjen hver dag modtager en million kroner.

Sådan sagde Venstres bornholmske formand niels Plum, da han i weekenden holdt tale ved partiets årsmøde i Herning.

Foran mødedeltagere og statsministeren ridsede Niels Plum situationen op, som den tager sig ud, efter at Molslinjen er landet i Østersøen, og han lagde ikke fingrene imellem.

– Aflysning efter aflysning er totalt uacceptabelt. Det er til stor skade for erhvervslivet, som ikke rettidigt får eller kan levere varer til aftalte tider, sagde Niels Plum.

– Når kaptajnen kan betegne en sejlads som ”40 minutter i helvede”, hvordan skal det så ikke blive, når vi får vindstyrker på bare 16 meter pr. sekund, som er det, som den snart ti år gamle pram er godkendt til? Turisterhvervet vil blive hårdt ramt, sagde Niels Plum.

– Der er i denne sag ikke udvist rettidig omhu. Der er ingen, der har inddraget søkyndige folk, som ved, hvad det betyder at sejle på Østersøen, lød det fra Niels Plum.

Han benyttede lejligheden til at invitere samtlige trafikordførere fra de forskellige partier på færgetur i blæst.