Aftalen er underskrevet: Danmark og Polen har trukket en grænse i Østersøen

Udenrigsministrene for Danmark og Polen mødtes mandag i Bruxelles for at underskrive aftalen om den martime grænse i Østersøen.

Landene blev enige om den historiske delingsaftale tidligere på efteråret.

– Jeg er meget tilfreds med dagens historiske underskrift vedrørende den maritime grænsedragning mellem Polen og Danmark. Vi har nu afsluttet forhandlingerne, som startede for mere end 40 år siden, og har taget første skridt til at formalisere aftalen. Dét er gode nyheder og viser vores fælles vilje til at løse vanskelige spørgsmål gennem forhandlinger, siger udenrigsminister, Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

– Dagens underskrivelse markerer en vigtig dag i vores bilaterale forhold. Den viser, at vi gennem engagement, tillid og gensidig respekt kan afslutte selv langvarige udeståender – og med et godt resultat. Jeg er overbevist om at begge lande kan afslutte deres interne processer inden længe, således at aftalen kan træde i kraft, siger Polens Udenrigsminister, Jacek Czaputowicz i pressemeddelelsen.

Traktaten skal nu igennem formelle godkendelsesprocedurer (ratifikation) i begge lande, som er nødvendige for, at den kan træde i kraft.