Fødevareminister Mogens Jensen trækker sig efter minksag

Mogens Jensen (S) trækker sig som fødevareminister efter minksag. Det siger han til DR.

Det sker, fordi Mogens Jensen føler, han har mistet tilliden fra Folketinget. Det sker i forlængelse af, at der blev givet en ulovlig ordre om at aflive alle mink i Danmark.

– Det er klart, at det er helt nødvendigt for mig at have tillid fra Folketingets partier i forhold til at udøve mit erhverv. Det er min vurdering, at jeg ikke længere har den fornødne opbakning blandt Folketingets partier, siger Mogens Jensen til DR.

SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, skriver på Twitter, at partiet har meddelt sin mistillid til ham:
– Klogt at Mogens Jensen trækker sig. Der var ingen andre veje frem. Det har jeg også meddelt statsministeren tidligere i dag. Nu skal vi i gang med at bygge tilliden op – det er der brug for, skriver hun.

/ritzau/