Minkavlere fortsætter aflivning: Der er ingen vej tilbage

På trods af forvirringen om regeringens manglende lovgrundlag for at beordre alle danske mink aflivet, så mener formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, at beslutningen om at nedlægge dansk minkavl er endelig.

Det siger han til avisen Finans.

– Det er en skrækkelig og vanskelig situation, at der med ét nedlægges et erhverv. Men der er ingen vej tilbage. Bestyrelsen og ledelsen i vores organisation er helt enige om det, siger formand Tage Pedersen.

– Skulle der være få minkavlere tilbage, som fik lov at fortsætte i en eller anden situation, er der alligevel ikke en fremtid. Vi kan kun overleve, hvis vi er et stort og stærkt erhverv.

Onsdag i sidste uge instruerede regeringen alle danske minkavlere om at aflive alle mink på grund af frygt for muteret coronavirus. Men siden er det kommet frem, at der ikke er hjemmel i loven til den beslutning.

Fødevarestyrelsen har tirsdag i et brev beklaget over for minkavlerne, at det ikke tidligere har fremgået, at der blot var tale om en opfordring til aflivning af raske mink uden for smittezonen, som primært er i Nordjylland.

/ritzau/