Regeringen vil lave samlet aftale om finanslov og grøn genstart

Regeringen går efter at lave én samlet aftale om finansloven for næste år og en grøn genstart af dansk økonomi, hvor den såkaldte “krigskasse” på 9,2 milliarder og midler fra EU’s coronahjælpepakke indgår.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

Finansminister Nicolai Wammen (S) holder mandag formiddag pressemøde forud for finanslovsforhandlingerne for 2021. Samtidig giver han status for den økonomiske situation under coronavirus.

– I dag starter forhandlingerne om finansloven for 2021. Det kan siges meget enkelt: Forhandlingerne om finansloven handler om at få Danmark bedst muligt igennem corona-krisen. For i de seneste uge har corona udviklet sig negativt med høje smittetal, siger finansministeren.

– Vi ønsker også at bruge finansloven til at lave en grøn genstart af Danmark.

/ritzau/