R inden forhandlinger: Fint at slå klima og finanslov sammen

Det er fornuftigt at kombinere efterårets forhandlinger om klima og en grøn genstart af Danmark efter coronakrisen med årets finanslovsforhandlinger.

Det siger Sofie Carsten Nielsen, politisk leder for De Radikale, der er det første parti, som er inviteret til sættemøde hos finansminister Nicolai Wammen (S) om næste års finanslov.

– Vi står i anden bølge af en pandemi, en lurende økonomisk krise og klimakrisen er her også endnu. Så der er meget at gøre, siger hun.

– Derfor synes jeg, at det er fornuftigt, at man lægger den grønne genstart sammen med de her finanslovsforhandlinger. Der skal noget til, for at vi får skubbet gang i både økonomien og får løst klimaudfordringerne.

Dermed lægger De Radikale i de indledende forhandlinger om næste års finansliv en mere afdæmpet linje, end partiet tidligere har lagt op til.

For bare en måned siden fastholdt Sofie Carsten Nielsen truslen om at stemme imod en finanslov, medmindre regeringen ville halvere udslippet af drivhusgasser i 2025 målt i forhold til niveauet i 1990.

Den trussel er droppet.

I et interview med Politiken sagde Sofie Carsten Nielsen i forrige uge, at hun ikke mener, at De Radikale er i en position, hvor det skal “bruge resten af efteråret på at udstede trusler om valg”.

Partiet har den seneste tid været ramt af krænkelsessager, som har ført både lederskifte og dårlige meningsmålinger med sig.

/ritzau/