Ordførere: Regeringen sendte to dårlige nyheder ud under valgkamp

Mens manges øjne var rettet mod det amerikanske valg, blev der sendt en pressemeddelelse ud om, at vandværker i syv år har fået lov at overskride mængden af pesticider i drikkevand.

Det undrer støttepartierne SF og Enhedslisten.

– Det er tydeligt, at man udnytter, at der er gang i nogle andre ting, og så har man en lortesag, man smider ud i pressen midt i det, siger miljøordfører Carl Valentin (SF).

Miljø- og fødevareministeriet sendte nyheden ud tirsdag klokken 17. Samtidig blev der holdt et hastemøde om situationen på Christiansborg, hvor flere politikere og ministre er smittet eller gået i isolation.

– Det er meget muligt, at det er et rent og skært tilfælde, men det er ret mærkeligt, at man i ly af coronaudbrud i Folketinget og amerikansk valgkamp synes, at det er det helt oplagte tidspunkt at komme ud med rigtig dårligt nyt, siger miljøordfører Mai Villadsen (EL).

Også i løbet af tirsdagen blev der sendt en pressemeddelelse ud fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Den handlede om, at udgifterne til SU til studerende fra EU-lande står til at stige betydeligt.

Ifølge ministeriet viser prognoser, at udgifterne vil stige til 650 millioner kroner i 2023. Det er mere end 200 millioner over det beløb, som partierne bag SU-forligskredsen vil acceptere.

Ritzau har bedt Miljø- og Fødevareministeriet samt Uddannelses- og forskningsministeriet om en kommentar.

/ritzau/