Minister går i karantæne og skal testes for coronavirus

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) går i hjemmekarantæne i den næste tid. Han skal tirsdag testes for coronavirus.

Det skriver han på Facebook:

– Jeg har for nylig holdt møde med en person, der netop er testet positiv med corona. Derfor skal jeg selv testes i dag.

– Jeg har ingen symptomer selv, men indtil jeg har svaret, er jeg selvfølgelig i hjemmekarantæne.

– Jeg vil i videst muligt omfang gennemføre mine planlagte møder via Skype, skriver Peter Hummelgaard.

Det sker allerede fra tirsdag morgen, hvor han fra klokken 8.30 deltager i et åbent samråd i Folketingets Erhvervsudvalg, hvor blandt andre erhvervsminister Simon Kollerup (S) også deltager.

Erhvervsministeren er i modsætning til Peter Hummelgaard fysisk til stede ved samrådet, der foregår i Landstingssalen på Christiansborg.

Mandag aften meddelte beskæftigelsesministerens partifælle Jeppe Bruus, der også sidder i Folketinget, at han er blevet testet positiv for coronavirus.

Det samme gjorde De Konservatives Egil Hulgaard.

Han vikarierer i øjeblikket i Folketinget for Mette Abildgaard (K), som er på barsel.

Venstres forsvarsordfører, Lars Christian Lilleholt, har tirsdag skrevet på Facebook, at han mandag aften blev indlagt på Odense Universitetshospital og er blevet testet positiv for coronavirus.

Han har desuden fået lungebetændelse og bliver behandlet med medicin.

Mandag meddelte justitsminister Nick Hækkerup (S), at han er ramt af coronasymptomer, og at han derfor har ladet sig teste. Resultatet af testen kendes endnu ikke.

Tidligere under coronakrisen har blandt andre statsminister Mette Frederiksen (S) og finansminister Nicolai Wammen (S) været ramt af symptomer på coronavirus. Begge blev dog testet negative.

/ritzau/