Folketingets formand: Smitten kan være spredt på Christiansborg

Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), bekræfter, at tirsdagens lovbehandling og spørgetime i Folketinget er henholdsvis aflyst og udskudt til onsdag.

Det sker, efter at fire folketingsmedlemmer har fortalt, at de er smittet med covid-19, og en stribe ministre har fortalt, at de er gået i selvisolation efter kontakt med smittede.

– Udbredelsen af smitte med covid-19 i Folketinget siger noget om, hvor alvorligt vi som Folketing, arbejdsplads og danskere skal tage denne her situation.

– For det er gået stærkt det seneste døgn, det må jeg sige, siger Henrik Dam Kristensen.

Det er endnu uvist, om politikerne er smittet under deres arbejde på Christiansborg, der har haft en række restriktioner siden foråret for at begrænse smitten.

– Nu pågår arbejdet med smitteopsporing. Men der har været forskellige forhandlinger og udvalgsmøder. Og der kan man ikke afvise, at det er der, det er sket.

– Det kan man bestemt ikke. Derfor tager vi også de forholdsregler, vi skal, siger Henrik Dam Kristensen.

Folketingets Præsidium mødes tirsdag klokken 17 for at diskutere situationen.

– Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at fortsætte lovarbejdet på Christiansborg. Vi har en meget alvorlig situation i Danmark.

– Men det er også vigtigt, at Folketinget kan arbejde. Vi har jo blandt andet hastelove, som er vigtige for store befolkningsgrupper, siger Henrik Dam Kristensen.

/ritzau/