Martin Lidegaard bliver i De Radikale

De Radikales tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard har besluttet at blive i partiet trods de seneste ugers barske opgør om sexisme og lederskab i partiet.

Det siger Martin Lidegaard efter partiets møde søndag. Her fik Sofie Carsten Nielsen igen folketingsgruppens opbakning til at fortsætte på posten.

Da Martin Lidegaard kort talte med pressen efterlod han dog et indtryk af, at der er lang vej endnu, før tilliden er tilbage.

– Det er med tillid, som det er med troværdighed. Det tager langt tid at bygge op og meget kort tid at bryde ned. Nu er vi enige om at begynde at bygge tilliden op igen. Det vil jeg bidrage til, siger Martin Lidegaard.

Han siger, at han har besluttet sig for, at “give det en chance til”. Derfor bliver han i partiet, selv om De Radikales leder Sofie Carsten Nielsen fortsætter på posten som leder.

Spørgsmål: Har du tillid til Sofie Carsten Nielsen som leder?
– Jeg har ikke noget at tilføje til det, der er sket. Men vi har givet hinanden håndslag på, at vi nu forsøger at tale hinanden op i stedet for at tale hinanden ned.

Spørgsmål: Er Sofie Carsten Nielsen den rigtige leder?
– Hun er blevet valgt. Det er respekterer jeg 100 procent. Jeg stillede op til posten, så jeg havde selvfølgelig gerne set en anden. Men herfra handler det om bygge tillid op, siger Martin Lidegaard.

/ritzau/