Vardes borgmester stopper efter tre årtier i politik

Vardes borgmester, Erik Buhl (V), har besluttet ikke at genopstille ved kommunalvalget næste år.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Erik Buhl har været borgmester i Varde siden 2014. Før kommunalreformen i 2007 var han borgmester i Ølgod Kommune fra 1999 til 2007.

Han begrunder beslutningen med, at han ved næste valg vil være rundet 65 år og have arbejdet med kommunalpolitik i 32 år.

– Beslutningen er truffet i tæt samspil med min familie, og jeg ser frem til mere tid sammen med dem. Der vil forhåbentligt også være andre opgaver at tage fat på – med lidt mindre tidsforbrug end borgmesterjobbet.

– Varde Kommune er i god gænge, og der er mange spændende muligheder forude. En god udligningsreform, en stabil daglig drift og masser af energi i vores lokalsamfund er et godt fundament for en spændende fremtid, siger Erik Buhl.

Erik Buhl er oprindeligt uddannet landmand og gik ind i kommunalpolitik i 1990, hvor han blev valgt ind på en lokal liste. I 2008 skiftede han til Venstre.

Venstre sidder tungt på magten i Varde Kommune med 13 ud af 25 pladser i byrådet, efter at en DF’er tidligere i denne uge skiftede til Venstre.

Venstres lokalafdeling i Varde skriver på Facebook, at man nu skal i gang med at finde en kandidat, der skal afløse Erik Buhl.

Der er kommunalvalg i Danmark 16. november 2021.

/ritzau/