Steenberg: Morten Østergaard måtte gerne informere gruppen

Der har siden det dramatiske gruppemøde i Den Radikale folketingsgruppe hersket tvivl om, hvorvidt Lotte Rod bad den tidligere leder Morten Østergaard om at holde krænkelsessag fortroligt.

Hun har dog efterfølgende anklaget Østergaard for at lyve.

Andreas Steenberg, som er konstitueret næstformand i De Radikales folketingsgruppe, forsøger på Twitter at redde trådene ud.

Han har tidligere udtalt sig om, at det var Lotte Rods ønske og aftale med Morten Østergaard, at navnet på hendes krænker skulle holdes hemmeligt.

– Jeg har udtalt mig om de snakke, der har været mellem Lotte og Morten. Jeg har talt ud fra den viden, jeg havde på det tidspunkt.

– Kun de to kendte indholdet af deres snakke. Jeg kan nu forstå, at Lotte sagde til Morten, at han gerne måtte orientere gruppen, skriver Andreas Steenberg på Twitter.

Tilbage i september fortalte Lotte Rod, at hun var blevet udsat for krænkelser i både Radikale Ungdom og internt i Det Radikale Venstre. Hun satte dog ikke navn på, hvem der havde krænket hende.

Senere satte hun dog navn på overfor gruppeledelsen.

Det viste sig altså, at det er Morten Østergaard, som for knap ti år siden har krænket Lotte Rod. Onsdag trak han sig som politisk leder for partiet.

/ritzau/