27 initiativer skal sætte skub i coronaramt dansk eksport

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om en ny aftale, der skal sætte skub i den coronaramte danske eksport.

Aftalen består af 27 nye initiativer, som der er afsat en halv milliard kroner til.

– I Danmark er vores virksomheder ekstremt dygtige til at eksportere både produkter og services men også grønne idéer, og det skal vi sørge for at værne om, selv om coronakrisen kradser over hele verden, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

De 27 initiativer er fordelt over fire områder.

Områderne dækker over lettere adgang for erhvervsrejser, øget international markedsføring og eksportfremme, styrket e-handel, digital omstilling og nye serviceløsninger samt grøn genstart, investeringer og mere risikovillig kapital.

Aftalen er blevet indgået på baggrund af anbefalinger fra Forum for genstart af dansk eksport og otte genstartsteams, som afleverede deres anbefalinger til genstart af dansk eksport til regeringen i midten af september.

Godt tre fjerdedele af genstartsteamenes anbefalinger på kort sigt er blevet inddraget i den endelige pakke.

– Der har været utrolig mange gode anbefalinger at tage fat på fra erhvervslivet, og det har ikke været nemt at prioritere.

– Men jeg synes, at vi med den her pakke lægger grundstenene for, at vi også på den anden side af corona-krisen har stærke eksporterhverv, der beskæftiger tusindvis af danskere, her i landet, siger Simon Kollerup.

Aftalen er indgået mellem regeringen, Venstre, De Radikale, SF, Enhedslisten, De Konservative og Alternativet.

/ritzau/